Waar moet je beginnen?

Voor velen is sporten onderdeel van hun dagelijkse routine, maar wat als dit bij jou nu niet het geval is?

Zeker in de huidige tijd wordt het belang van sporten en gezond eten steeds groter en wordt dit steeds meer erkend. Je staat op het punt om te beginnen met sporten maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Daar is die weer, die verdomde drempel. Niet weten wat je leuk vindt, waar je heen moet om erachter te komen wat je dan voor sport moet doen en hoe.

Schrik niet! Dit is een doodnormale reactie, want er is nou eenmaal heel veel sport aanbod en heel veel verschillende mogelijkheden om te gaan bewegen. Het zal dus misschien ook niet in een keer lukken om een passende sport te vinden. Heel veel proberen, proeflessen nemen en vooral voelen en ervaren wat het met je doet.

De volgende vragen kun je voor jezelf beantwoorden om te kijken wat er bij jou past:

  • Wat vind ik leuk om te doen (in het dagelijkse leven)?
  • Wat voor sport kijk je vaak op de televisie?
  • Als je de berichten in de krant/facebook/instragram leest, welke sporten springen er dan meestal voor jou uit?
  • Wie is in jouw omgeving een voorbeeld op het gebied van bewegen/sporten en wat doet diegene voor sport?
  • Heb je iemand in je omgeving die al sport, zou je daar een keer mee kunnen gaan?
  • Denk “outside the box” als je alles zou kunnen, wat zou je dan voor sport willen proberen?

Als het goed is zijn er nu een aantal sporten naar boven gekomen, of niet.. Dat kan natuurlijk ook.
Heb je nu wel een lijstje met sporten op kunnen schrijven? Ga dan googelen voor sport accommodaties bij jou in de buurt om te kijken waar je proeflessen kunt doen. Wacht niet nog een dag met bellen/mailen, want van uitstel komt…. Dat weten we allemaal en toch doen we het vaak toch! Dus kruip gelijk achter je telefoon op computer en mail/bel de sportaccommodaties die jou het meest aanspreken en wie weet kom je tijdens het googelen nog wel meer leuke sport accommodaties tegen!

Uiteindelijk gaat het er niet om wie de beste is in de sport en wie de meest verschillende sporten doet. Het gaat erom dat het bij je past, want jij bent degene die het uiteindelijk moet doen. Dus is een stevige wandeling door het bos (ook perfect namelijk!) meer iets voor jou dan een heftig potje honkballen, dan is er niemand die daar iets over mag zeggen.

De eerste stap is vaak het lastigst. Vind je het moeilijk om echt te beginnen? Pak je agenda er dan bij en plan net als al je andere afspraken een moment in je agenda in dat je een uur gaat zitten voor het sporten/onderzoeken. Zo maak je ook van sporten een prioriteit en dit is vaak wel belangrijk om een routine te kunnen creëren. Net als ontbijt,lunch en diner moet sport ook een plek in de week krijgen. Ook dit is vaak even zoeken en kijken wat wel werkt en niet werkt, maar die plek in de agenda moet er ergens komen!

Ga dus op onderzoek uit, zie het als een uitdaging en niet als die grote berg. Begin klein en wil niet gelijk met 10 uur sporten in de week beginnen. Wees eerlijk naar jezelf en gun jezelf die extra energie die je uiteindelijk, als je je juiste sport hebt gevonden, gaat krijgen.

Kom je er nu niet uit en wil je eens vrijblijvend brainstormen? Ook dat kan. Komen we dan uiteindelijk uit bij een sport wat niet binnen MB Sport&Performance valt, ook dat is geen probleem.

Dus wat nu?
1. Pak je agenda.
2. Plan je onderzoek moment in je agenda in.
3. Geef het ook echt prioriteit!
4. Beantwoord de bovenstaande vragen om erachter te komen wat mogelijk bij je past.
5. Pak je mobiel/computer.
6. Googel naar alle sportaccommodaties bij jou in buurt.
7. Bel of mail voor het maken van een proefles/rondleiding.

Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: